Conversia DOCX, XLSX şi PPTX (1)

Multă lume s-a trântit de problema noilor formate ale M$ Office. Nu de alta, dar în pofida speranţelor lui Bill, nu toată lumea s-a grăbit să-i cumpere noile pachete Office, cu atât mai mult cu cât cele vechi (până la M$ Office 2003) satisfac foarte bine pretenţiile celei mai mari mase de utilizatori.

OK, să vedem ce-i de făcut în cazul în care îţi parvine un fişier DOCX sau XLSX sau PPTX iar tu foloseşti pachetul Office 2003 (sau 2000, sau chiar 97, că doar ai licenţă, nu-i aşa?).

De fapt, nu e foarte complicat, ba chiar ai mai multe soluţii. Dar să începem cu prima variantă, şi anume convertoarele online!

Convertoare online pentru DOCX, XLSX şi PPTX

Există mai multe astfel de convertoare, din care o să pomenim doar două:

  • zamzar.com
  • docx2doc.com

Fişierele se încarcă la ei, un convertor de pe siturile lor realizează conversia, după care vi se oferă fişierul gata convertit spre download sau vi se trimite pe email.

E foarte simplu, dar există un dezavantaj: dacă fişierele sunt mari, upload-ul şi respectiv dwnloadul durează un pic.

Convertoare locale pentru DOCX, XLSX şi PPTX

Evident, există convertoare gratuite oferite spre download de mai multe situri, inclusiv Micro$oft.

Personal, n-am încercat nici unul, dar merită meţionate.

  • de la Micro$oft - nu mai există, sau l-au mutat și eu n-am chef / timp să-l caut
  • de la Panergy Software - nu mai există, motive irelevante
  • mai caută şi tu pe Google

Evident, există şi o a treia soluţie, care nu e nici pe departe cea mai simplă, dar are cele mai multe beneficii pe termen lung pentru utilizatorul obişnuit. Despre soluţia asta, într-un articol viitor pe tema conversiei DOCX => DOC.

Variațiuni pe aceeași temă din opera cu același nume:

Bateriile de laptop

Multă lume se miră că după circa un an de utilizare a unui laptop, bateria acestuia începe să dea semne de oboseală: fie işi...

Actualizare Google Chrome

De vreo 2-3 zile, browserul de internet de la Google (Chrome) a ieşit tiptil din faza „beta” şi a ajuns la versiunea 1.0.154.36 (mda,...

Windoze update error

Am avut o mică surpriză-surpriză astăzi, după instalarea "pe curat" a unui XP SP2 cu upgrade online la SP3! După terminarea instalării SP3, toate...