Actualizarea licenţei AVAST

Am conceput acest mic îndrumar pentru a-i ajuta pe prietenii noştri care utilizează Avast Antivirus (aproape toţi, dacă stau bine să mă gândesc) şi pentru a evita explicaţii telefonice îndelungate de genul „dă click acolo, în partea stângă, cealaltă stângă, frate!”, pentru actualizarea licenţei de Avast Home Edition.

2.06.2011 - ATENŢIE!

În acest articol (destul de vechi de altfel, dacă binevoieşti să te uiţi la data publicării lui) se referă EXCLUSIV la Avast Home Edition VERSIUNEA 4!

Între timp au mai fost lansate alte 2 versiuni, 5 şi respectiv 6, fiecare cu propria variantă gratuită.

Aşadar, dacă ai o versiune mai nouă de 4, povestea de mai jos NU ţi se aplică.

Cea mai simplă metodă de a vedea dacă articolul ăsta te poate ajuta cu ceva sau nu este să te uiţi la culoarea iconiţei Avast de jos, de lângă ceas: dacă e albastră, continuă să citeşti mai jos; dacă e portocalie ... ghinion! o să mai scriu un mic ghid şi pentru tine în curând.

Actualizare 13.06.2011

Ghinionul a luat sfârşit! micul ghid pentru actualizarea licenţei avast versiunea 5 sau 6 este online! Click aici ...

Aşadar, here it goes:

  1. Dacă AV-ul îţi zice că licenţa a expirat (sau că e pe cale de expirare) ai face bine s-o reînnoieşti! Click aici pentru asta ...
  2. După ce ai obţinut pe email noul cod de licenţă, copiază din mesaj linia de text ce conţine acest cod (selectezi frumos cu mausul, faci click-dreapta pe selecţie şi apoi click pe „Copy”)
  3. Vezi iconiţa aia mică şi albastră cu un „a” alb pe ea, în dreapta jos, undeva lângă ceas? Bingo ... ai găsit-o!
  4. Fă un click-dreapta pe ea şi alege „Despre avast” ...
  5. În ferestruica ce apare, fă un click pe butonul pe care scrie „Cheie de licenţiere” (Doamne, ce surpriză, cine s-ar fi aşteptat?)
  6. În fine, în următoarea ferestruică, fă un click în câmpul ăla de editare şi dup-aia apasă Ctrl+V (echivalentul lui „Paste”).
  7. Dă-i OK până răsună valea ... că doar oricum asta faci de câte ori te întreabă ceva hardughia aia de calculator!

Cam asta fu! O să adaug acestui mic îndrumător şi nişte poze, când apuc la un Windoze cu Avast pe el, la noi în firmă nu există aşa ceva (sic!).

Variațiuni pe aceeași temă din opera cu același nume:

Bateriile de laptop

Multă lume se miră că după circa un an de utilizare a unui laptop, bateria acestuia începe să dea semne de oboseală: fie işi...

Arhivele RAR

Mă crizează la culme indivizii, firmele sau instituţiile care oferă spre download tot felul de informaţii, formulare sau aplicaţii comprimate în format RAR.

În primul rând şi ca să fie clar, nu intenţionez să dezbat aici care arhivator este mai bun sau mai prost! Un lucru e clar: formatul consacrat, atât din punctul de vedere al licenţei de utilizare cât şi al compatibilităţii cu majoritatea covârşitoare a sistemelor de operare este formatul ZIP.