Windows Mess

Nu sunt un fan al sistemelor de instant messaging ala Yahoo Mess, Windows Mess, ICQ, Skype etc., dar nu intenţionez să le "desfiinţez" sau să le contest utilitatea uneori evidentă aici.

Mă deranjează însă felul "invaziv" în care acestea se instalează sau rulează pe calculatoarele nepriceputenilor.

Vom povesti mai multe despre mess-uri într-un articol viitor, acum însă e mai important să vă spun despre cum să scăpaţi de supărătorul Windows Messenger ... în cazul în care nu-l folosiţi, evident!

Ei bine, ştim deja că naşparletele ăsta de Windows Mess se instalează by default într-o instalare normală de XP (la Vista habar n-am, încă n-am avut onoarea să mă iau la trântă cu Vista la modul serios) şi se insinuează discret în taskbar ori de câte ori porneşti un Outlook (M$ sau Express).

Dacă ai un sistem mai tăriceanu, nu e o problemă, dar dacă eşti (ca mulţi) pe o sculă cu RAM puţin, mai papă şi Mess-ul din RAM-ul ăla, aşa puţin cum e el. De pomană!

În fine, dacă vrei să scapi de el (indiferent de motive), să ştii că nu e suficient să-l dezinstalezi din Control Panel // Add/Remove Windows Components. Există însă o soluţie simplă, iat-o mai jos:

  • Click pe Start // Run
  • Copiază textul de mai jos în fereastra de dialog care se deschide:
  • RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%/INF/msmsgs.inf, BLC.Remove
  • Bagă un Enter ...

... et voila, ai scăpat de grija lui Windows Mess.

Nu-i vorbă, că atât timp cât încă eşti pe Windoze, eşti în continuare într-un "mess" generalizat, da' asta-i altă discuţie!

Actualizat la

Variațiuni pe aceeași temă din opera cu același nume:

Arhivele RAR

Mă crizează la culme indivizii, firmele sau instituţiile care oferă spre download tot felul de informaţii, formulare sau aplicaţii comprimate în format RAR.

În primul rând şi ca să fie clar, nu intenţionez să dezbat aici care arhivator este mai bun sau mai prost! Un lucru e clar: formatul consacrat, atât din punctul de vedere al licenţei de utilizare cât şi al compatibilităţii cu majoritatea covârşitoare a sistemelor de operare este formatul ZIP.

Actualizare Google Chrome

De vreo 2-3 zile, browserul de internet de la Google (Chrome) a ieşit tiptil din faza „beta” şi a ajuns la versiunea 1.0.154.36 (mda,...

Windoze update error

Am avut o mică surpriză-surpriză astăzi, după instalarea "pe curat" a unui XP SP2 cu upgrade online la SP3! După terminarea instalării SP3, toate...