Actualizarea licenței Avast versiunea 5 sau 6

Acum aproape 3 ani, am publicat un mic set de instrucțiuni privind actualizarea licenței de Avast Antivirus, care s-a dovedit a fi un punct fierbinte al Gadgetei.

Ceea ce am omis atunci a fost să menționez versiunea (4, pentru cei care au iconița de Avast albastră). Între timp, am amendat acel articol cu o atenționare, întrucât câțiva vizitatori „s-au fript” ... mea culpa!

Ca să nu las lumea cu ochii în soare, iată mai jos un set de instrucțiuni actualizat pentru versiunile 5 și 6 ale Avast Antivirus Free!

Primul pas pentru a știi dacă instrucțiunile de mai jos sunt bune pentru tine este să te uiți la culoarea iconiței Avast. Ei, cum care? aia mică din dreapta jos, undeva lângă ceas!

Dacă ai Windows 7, s-ar putea să n-o vezi direct și să trebuiască să dai click pe săgetuța aia de lângă ceas, care îți arată ce alte programe mai rulează pe sistemul tău.

Ai găsit-o? Bingo! Ei bine, dacă e albastră ai versiunea 4, ai face mai bine să treci la o versiune mai nouă sau (dacă n-ai chef) folosește instrucțiunile de actualizare de aici. Daaar ... dacă e portocalie, citește mai departe!

  • click dreapta pe acea iconiță pe care tocmai ai descoperit-o (Bravo, Pătrățel!)
  • click pe primul element al listei care s-a deschis pe ecran la click-ul anterior - în esență „Open Avast Antivirus Interface” sau cam așa ceva
  • et voila! se deschide o ferestră mare cu un milion și una de chestii care (nu-i așa?) ne fac capul calendar. Dar nu-i nevoie să ne efortăm prea tare, undeva în meniul din stânga se află un butonel numit „MAINTENANCE”. Bingo ... bagă-i un click!
  • dacă toate au mers bine, tot acolo în meniul ăla apare un submeniu în care pe a doua poziție scrie „Registration” ... mai bagă un click și-acolo.
  • ei bine, ar trebui să vezi în fereastra mare un buton pe care scrie „Register” (sau așa ceva, scriu toate astea din amintiri, că eu nu folosesc Windows de nici o culoare, iar pe Linux nu prea am nevoie de antiviruși) ... mai bagă un click!
  • având în vedere faptul că interesul Avast e să te facă să cumperi, va apărea o fereastră în care vizual vei fi îndrumat să treci la versiunea pe bani, dar dacă ești „home user” nu prea ai de ce să faci asta! există un obscur butonel negruliu cu text alb pe care scrie ceva de genul „No thanks! I want the free version” ... mai bagă un click și pe butonelul negruliu
  • în fine, se deschide o altă ferestruică în care ai două câmpuri obligatorii: numele și adresa de email. Completează-le și dă click pe „OK” până răsună valea, după care pe fereastra cea mare (aia pe care am deschis-o prima dată) o să-ți apară data până la care licența ta e validă. Dup-aia poți să-nchizi fereastra asta de la x-ulețul aferent.

Cam asta fu! dacă nu-ți schimbi versiunea de Avast, poți repeta povestea de mai sus în fiecare an sau ori de câte ori te anunță el ca-i expiră licența. Dar nu uita de teoria prezervativului: un antivirus e ca un prezervativ cu vârful tăiat, te protejează în 99% din cazuri, dar fix unde e important n-o face, iar simplul fapt că ai antivirusul actualizat nu te scutește de orice problemă.

Fii atent pe ce dai click când te dai pe net, citești emailuri, downloadezi torente sau primesti link-uri sau fișiere pe mess!

Variațiuni pe aceeași temă din opera cu același nume:

Windows Mess

Nu sunt un fan al sistemelor de instant messaging ala Yahoo Mess, Windows Mess, ICQ, Skype etc., dar nu intenţionez să le "desfiinţez" sau...

Actualizarea licenţei AVAST

Am conceput acest mic îndrumar pentru a-i ajuta pe prietenii noştri care utilizează Avast Antivirus (aproape toţi, dacă stau bine să mă gândesc) şi...