Windoze update error

Am avut o mică surpriză-surpriză astăzi, după instalarea "pe curat" a unui XP SP2 cu upgrade online la SP3!

După terminarea instalării SP3, toate bune şi frumoase, dar Automatic Windows Update a mai găsit niscaiva mărunţişuri de actualizat; l-am lăsat să-şi facă damblaua, dar degeaba ... "Windows Update Error" şi-un cod de eroare!

Oops! după mii şi zeci de mii de update-uri de windoze pe care le-am făcut la viaţa mea de "aitist", mărturisesc că m-a surprins mesajul de eroare! asta e frumos la windoze, nu te plictiseşti niciodată ...

"Nu-i bai!" îmi zic şi mă duc la https://windowsupdate.microsoft.com să-l forţez să-şi refacă update-ul, dar surprize-surprize ... aceeaşi eroare şi pe online!

Ok, a venit momentul unor mici investigaţii online. Altă surpriză: victime la kilogram, o grămadă de nefericiţi cu probleme identice sau asemănătoare.

Pare-se că există un întreg pomelnic de erori la Windoze Update, şi eu habar n-am avut! o mică parte a lor o găseşti aici. Sunt totuşi multe şi nu toate au rezovări identice.

În cazul meu însă, rezolvarea a fost simplă: am şters cu totul folderul %SystemRoot%/System32/CatRoot2 şi basta, totul a revenit la normal după ce windoze a recreat unul nou.

PS: Se pare că problema asta a reapărut frecvent de când M$ s-a decis să forţeze trecerea la IE8 prin Windoze Update.

Forţarea în sine nu e un lucur rău pentru că scoaterea din peisaj a IE6 nu poate fi decât benefică, dar se pare că multă lume se trânteşte din nou de mesaje de eroare la Update.

Variațiuni pe aceeași temă din opera cu același nume:

Windows Mess

Nu sunt un fan al sistemelor de instant messaging ala Yahoo Mess, Windows Mess, ICQ, Skype etc., dar nu intenţionez să le "desfiinţez" sau...

Bateriile de laptop

Multă lume se miră că după circa un an de utilizare a unui laptop, bateria acestuia începe să dea semne de oboseală: fie işi...

Actualizarea licenţei AVAST

Am conceput acest mic îndrumar pentru a-i ajuta pe prietenii noştri care utilizează Avast Antivirus (aproape toţi, dacă stau bine să mă gândesc) şi...