Se caută minitehnicus IT

Cu ce se manâncă jobul ăsta?

În esență, trebuie să ajuți oameni care-și prind urechile în firul de la șoarecul wireless, în butoanele de la laptop, printer, deșteptofon sau alte gadgeturi; în traducere foarte liberă, e vorba de asistență tehnică IT, de cele mai multe ori la locul faptei. De aceea, trebuie să locuiești în Tg.Mureș sau pe-aproape.

Ce fel de talente trebuie să ai?

I. trebuie să fii un/o minitehnicus! altfel spus, trebuie să ai intuiție tehnică, plăcerea de a face lucrurile să meargă și convingerea fermă că nu există problemă să nu-i dai de capăt.

II. trebuie să fii autosuficient/ă! altfel spus, cu netul la îndemână (eventual și cu un user-guide) trebuie să te descurci. Dai telefoane la alții doar în situații cu adevărat complicate și - foarte important - nu dai clientului impresia că habar n-ai ce faci, cu atât mai mult cu cât la sfârșit va trebui să-i explici (L)userului ce-ai făcut!

III. în materie de IT, să fii ordonat și meticulos; nu mă interesează dacă azi ți-ai luat o șosetă verde și-una roșie - ba chiar o să mă amuze - dar trebuie să știi la orice oră din zi (și din noapte) pe unde-ți sunt fișierele de care ai nevoie, să ai un desktop curat și ordine prin foldere.

IV. că tot vorbirăm de șosete, trebuie să te prezinți la (L)user curat/ă și îngrijit/ă și să fii o prezență agreabilă; de exemplu, poți să mergi în chiloți de baie, atât timp cât nu sunt „speedos” iar pentru IT-iste se acceptă și topless ... hei! glumesc, evident!

V. că tot vorbirăm de prezența agreabilă, să fii politicos/oasă dar simpatic/ă, volubil/ă dar nu agasant/ă și să știi să explici (L)userului chestii tehnice în limbaj „laic”.

VI. să ai rețelele la degetul mic, să te miști natural printre routere, AP-uri (cum adică ce-s alea?), switch-uri și servere, să te descurci cu toate aromele de Windoze și să le știi punctele slabe.

VII. să nu-ți fie frică să te iei la trântă cu un vierme, chiar dacă nu ai la îndemână un antivirus curat și plăcut uscat!

VIII. BONUS POINT: să te descurci cu instalarea și configurarea unui server Windoze

IX. BONUS POINT: ai mai gustat la viața ta și niscaiva linux și nu te sperii dacă e vorba să dai nas în nas cu o interfață care nu-ți este familiară.

X. BONUS POINT: hotărât lucru, știi cu ce se manâncă un CPanel de domeniu web și nu-ți prinzi urechile pe-acolo; chiar mai important, nu prinzi urechile (L)userului!

OK, deci ești un tip/o tipă grozav/ă având toate aceste minunate calități ca asorteu pentru multe altele.

Totuși, ce-ți iese ție la faza asta?

I. bani! lucrăm pe timp tarifat, dar nu ne lălăim la clienți ca să-i jumulim mârlănește; de altfel, nici nu avem timp de asemenea prostii, pentru că suntem destul de solicitați; câți de mulți bani ... depinde numai de tine și de raportul de lucrări pe care îl faci zilnic!

II. program flexibil! câtă vreme (L)userul nu sună sau nu dă un mail, facem ce vrea mușchii noștri; când ai primit o solicitare, cărțile de filcăi se pun deoparte (da' imediat!) și ai sărit pe bicicletă, mașină, autobus, avion, barcă sau remote access să răspunzi solicitării.

III. o viață interesantă! dacă ești o fire sociabilă (vezi mai sus) în mod cert nu te vei plictisi; vei face ce-ți place, vei învăța tot timpul chestii noi și nu vor fi două zile la fel în viața ta profesională.

Dacă povestea de mai sus îți sună bine, convinge-mă că suntem compatibili și că vom face treabă bună împreună!

HINT:

nu te chinui cu șabloanele stupide de CV din Word, scrie-mi pur și simplu o poveste ca la o ceașcă de cafea pe adresa: jobs arond bluebyte punct ro.

PS! să nu uit, două ultime condiții, eliminatorii de altfel:

  • trebuie să-ți administrezi propria formă de organizare juridică: PFA, II, SRL sau alte forme legale. NU caut angajat, caut un partener pe termen lung
  • confidențialitatea și neconcurențialitatea sunt de la sine întelese! dacă astea două cuvinte sunt prea lungi pentru tine, nu te mai obosi să-mi scrii!

În fine, voi răspunde (LACONIC) fiecăruia dintre cei care-mi vor scrie. Motivațiile NU vor face parte din răspunsuri.
Dacă îmi place ce citesc, voi solicita o întâlnire face 2 face pentru a povesti detalii! așa că folosește o adresă de email validă și pe care o citești des, și fă bine și nu-mi da numărul de telefon al fratelui vărului din Constanța!

PPS!  OK, se vede treaba că niște lămuriri suplimentare ar fi binevenite:

  • cred că am fost destul de clar în specificarea locației, și anume Tg.Mureș, nu Constanța, nu Cluj, nu Urziceni!
  • nu e un job în accepțiunea tradițională ci un job care presupune o bună doză de spirit antreprenorial; mai pe românește, tre' să-ți faci firmă, bro!
  • nu există salariu fix! scutiți-mă cu solicitările de salarii stabile de 1000 de euro netto, o astfel de pretenție nu face decât să ilustreze faptul că îți lipsește calitatea menționată la punctul precedent
  • și o ultimă observație: e nevoie de un IT-ist, nu de administratori de proprietăți imobiliare sau de vânzători în magazin; unul care știe butoane pe bune, comprende?

NOTA BENE: deși anunțul similar de pe eJobs.ro va sta acolo preț de o lună (politica lor), propunerea în sine a fost inițial valabilă până vineri 13.04.2012; în urma valului de solicitări (multe din ele de-a dreptul deplasate) voi prelungi acest termen până pe data de 15.04.2012 iar răspunsurile vor fi trimise fiecăruia dintre solicitanții direcți în 16.04.2012. Am nevoie de timp să macin toate mesajele, iar vacanța de Paște va fi un bun prilej de a o face.

Să pașteți fericiți!

Variațiuni pe aceeași temă din opera cu același nume:

Actualizare Google Chrome

De vreo 2-3 zile, browserul de internet de la Google (Chrome) a ieşit tiptil din faza „beta” şi a ajuns la versiunea 1.0.154.36 (mda,...

Windoze update error

Am avut o mică surpriză-surpriză astăzi, după instalarea "pe curat" a unui XP SP2 cu upgrade online la SP3! După terminarea instalării SP3, toate...

Actualizarea licenţei AVAST

Am conceput acest mic îndrumar pentru a-i ajuta pe prietenii noştri care utilizează Avast Antivirus (aproape toţi, dacă stau bine să mă gândesc) şi...