Cât costă? (I)

Dacă v-ați activat Google Instant în browserul preferat (ar fi bine să fie orice altceva în afară de Idiot Exploder Internet Explorer, deși și pe ăla merge chestia), probabil ați văzut deja că pe masură ce scrii ceva în câmpul de căutare, Goagăl îți prezintă variante asemănătoare din căutările frecvente pe un anumit subiect.

Mai concret, din pură curiozitate am tastat „cât costă” și cel mai bun prieten al omului (adică Goagăl) s-a grăbit să-mi completeze 4 posibile variante:

  • cât costă un implant dentar
  • cât costă un test de sarcină
  • cât costă un iphone 4
  • cât costă un gram de aur

Noa, drăguț! dar să trecem la subiect: după o dărabă zdravănă de cugetare (adică mai mult de 1 minut, da' mai puțin de două) am decis că tariful meu (sau dintr-anumite puncte de vedere, amenda pentru că ți-ai prins urechile în coada mausului wireless) trebuie făcut public, nu înainte de a fi ajustat cu incerta rată oficială a inflației, taxa de drum (aici sunt banii dvs., remember?), forfetarul forfecat și te miri ce alte taxe imbecile mai trec prin mintea diverselor guverne cu specific românesc și miros „de porc”.

Adică, fraților, fac publică vestea proastă: tariful meu este de 30, 36, 42, 50 de euroi pe oră. Fie că îți aduc cafeaua, că îți dau cu ziarul local peste cap sau îți fac jucăriile cu butoane să funcționeze, atât costă!

Ca să facem o paralelă cu lista de mai sus, ce lucrez eu ...

  • nu doare precum un implant dentar, deși nu e imposibil să vă dau vești atât de proaste încât să vă apuce durerea de dinți;
  • nu implică același suspans ca un test de sarcină, dar poate fi la fel de șocant;
  • nu costă cât un aifăun, dar poate fi la fel de geeky;
  • nu cântărește cât un gram de aur, dar poate fi la fel de strălucitor.

Evident, se aplică discounturi ... pentru cei „cu pile”: clienți vechi, buni platnici, prieteni, brunete simpatice (pentru blonde NU!). În anumite condiții. Pe care le discutăm ... de la caz la caz, pe islaz!

PS: Ca să vezi chestie, ieri am aflat că un meșter termopanist care vine să-ți regleze (nu să-ți monteze!) balamalele costă ... 30 euro + TVA pe oră!
Iar un săpător cu sapa (nu cu mapa!) costă 23.56 euro pe oră (TVA inclus, ce-i drept, de parcă săpătorul ți-ar da factură).
Cred că lucrez prea ieftin ...

Variațiuni pe aceeași temă din opera cu același nume:

Windows Mess

Nu sunt un fan al sistemelor de instant messaging ala Yahoo Mess, Windows Mess, ICQ, Skype etc., dar nu intenţionez să le "desfiinţez" sau...

Windoze update error

Am avut o mică surpriză-surpriză astăzi, după instalarea "pe curat" a unui XP SP2 cu upgrade online la SP3! După terminarea instalării SP3, toate...

Bateriile de laptop

Multă lume se miră că după circa un an de utilizare a unui laptop, bateria acestuia începe să dea semne de oboseală: fie işi...