Cale sprâncenată, RDS!

Azi e zi de sărbătoare! N-are de-a face cu vreun eveniment maghiar, cum ar putea crede unii, ci cu faptul că sunt în sfârșit „RDS free”.

Stimați tovarăși, nu mi-a fost ușor să-i suport atâția amar de ani! Dar iată că în sfârșit competiția s-a deșteptat și a venit cu o contraofertă civilizată exact în clipa în care RDS își dădea magistral cu stângul în dreptul (ca de obicei, de altfel).

Povestea

Ce-au făcut prostălăii de data asta? Mai nimic: mi-au tăiat din Discovery-uri și Viasat-uri (și HBO, dar e neimportant, devenise crunt de plicticos) pe motiv că sunt „pe analogic” și nu „pe digital”. Cumva, au uitat să taie și din banii plătiți pe abonamentul care includea programele tăiate, dar nu te poți aștepta la altceva din partea eRDeeSh.

În spiritul fairplay-ului, ar trebui să menționez că au venit la un moment dat niște băieți în salopete albastre și un halou galben cu iz de țuică (cred că era de la salopetele alea) care împrăștiau decodoare prin bloc precum fetele ce împrăștie fluturași prin centru; pe care i-am băut refuzat! pentru simplul motiv că nu doream încă o jucărie cu o nouă telecomandă, două îmi sunt mai mult decât suficiente (adică aia de la teveu și aia de la mediaplayer).

Se uita izul de țuică la mine cu ochii cât cepele și nu-i venea să-și creadă urechilor:
- Cum domnu', se dă gratis și nu-l luați? (de parcă ar fi fost sarmalele de la puparea vreunei moaște, sindrom românesc omologat)
- Nu domne, nu-l iau nici dacă-mi plătești să-l iau! Care parte a lui NU n-o pricepi?

Noa, a plecat izul de țuică mut de uimire (că nu mai văzuse român ca mine, bietul) și în locul lui, câteva zile mai târziu, sosește o hârtie. Nu cu iz de țuică, ci cu iz de prostie crasă: din 15.03.12 anumite programe din grilă se suspendă din motive de ... lipsă de creier în sectorul comercial (de cel tehnic nu mai vorbim).

Nu m-am agitat, am asteptat ziua de azi, să văd ce taie telectualii de la RDS, deși aveam o vagă idee, șoptită de o păsărică internă.

Ei bine, Murphy nu doarme, au tăiat singurele programe la care mă mai uit eu la teveu. Nu contează că eu le-am plătit pentru toată luna, ei le-au tăiat din 15, dar să nu fim chițibușari!

Deznodământul

Întâmplător, azi era și ultima zi de reziliere (așa au hotărât aceeași telectuali din comercialul RDS), asta dacă nu vroiam să mai plătesc o lună de pomană la ei, așa că plin de veselie că scap de ei (și că am găsit altceva mai bun) am dat fuga fuguța la sediul lor, să mă scap de cătușele marca RDS și să pot în sfârșit considera că a fost doar un vis urât și gata.

Dar n-a fost să fie chiar așa simplu: aveam de plătit o factură! no problem, zic, pot s-o achit cu cardul, că n-am destul cash la mine. Dar nu! în anul de grație 2012, la caseriile unei companii care se dă cea mai internetată de pe fața pământului strămoșesc nu se poate plăti cu cardul! fetele alea mai aveau un pic și mă întrebau ce e ăla un card. Asa ca fuguța la un bancomat, revenit la fetele telectuale, plătit, semnat rezilierea (nici nu m-au mai întrebat care e motivul, au trecut direct „inutilitate”) și ieșit la o cafea cu cognac în cinstea evenimentului.

În încheiere:

  • am aflat ulterior că de fapt, nici dacă aveam jucăria digitală nu eram ok, că de fapt au adăgat o chirie la jucăria aia (3 sau 4 lei pe lună) și că (de exemplu) pentru HBO oricum mai aveam de plătit în plus vreo 8 lei (tot pe lună, deși ei sunt pe la pământ) ...
  • a fost o metodă deosebit de parșivă de a majora tarifele; de-aia era și plin de lume cu-o falcă-n cer și cu una-n pământ. Nu se face!
  • evitați CU ORICE PREȚ să aveți RDS-ul ca furnizor de orice; a fost prima companie privată care a demonstrat că se poate și mai rău decât la un monopol de stat, deși n-aș fi crezut vreodată așa ceva.

Cale sprâncenată, eRDeeSh!

Actualizat la

Variațiuni pe aceeași temă din opera cu același nume:

Actualizare Google Chrome

De vreo 2-3 zile, browserul de internet de la Google (Chrome) a ieşit tiptil din faza „beta” şi a ajuns la versiunea 1.0.154.36 (mda,...

Windows Mess

Nu sunt un fan al sistemelor de instant messaging ala Yahoo Mess, Windows Mess, ICQ, Skype etc., dar nu intenţionez să le "desfiinţez" sau...