Bill, you're wasting my time!

Poveste de groază cu XP Service Pack 3!

Am trecut până acum de N ori prin SP3 update la XP (Pro și Home) și doar de câteva ori mi s-a întâmplat câte-o mică problemă, ușor de rezolvat de altfel.

Ei bine, azi am început un nou update de SP3 pe un Toshiba Satellite A100 căruia îi crăpaseră (bietul!) câteva din fișierele sistem și am fost nevoit să trag un „clean install” ... licență validă, tacâm complet.

Toate bune, pe când să termine dragul de Windoze instalarea lui SP3, pleosc ... o eroare de genul „... has encountered an error ...” și-un re-boot automat, fără ca eu să apuc măcar să clipesc!

După care, clasicul ecran albastru în care mi se spune că „Setup has suffered coitus interruptus and is restoring my virginity” ... sau geva de genul ăsta; evident, tre' să stai după el, că dacă îl oprești, se zburlește tot windozul și ești numa' bun s-o iei de la capăt ...

Numai că, vedeți voi, termină cu „restoring my virginity” și (tot fără să mă-ntrebe) face un restart și-o ia de la capăt cu același ecran albastru, în buclă infinită!

Ei bine, în pofida bunului meu obicei de a mă documenta pe web dacă au mai avut dat și alții cu mucii în fasolea lui Bill Gates (răspunsul e evident, dar asta e altă discuție!), îmi vine o inspirație de moment să-l forțez în „safe mode”, să văd dacă mai pot să-i fac ceva sau formatez dracului partiția și-o iau de la capăt!

Bingo! Nici una, nici alta, termină cu faza 1 din „restoring my virginity” și mă anunță popos că această restaurare a stării inițiale a sistemul are două faze (da' eu de unde puii mei era să știu asta dacă Bill îmi spune de-abia în faza 2 că sunt 2 faze?) și mă intreabă cu candoarea specifică: ARE YOU SURE? la naiba, you're damn right I'M SURE!

Bottom line: minunea se întâmplă, sistemul repornește normal și nu trebuie s-o iau de la capăt! ba mai mult, dezactivez SP3 în Windoze Update și mă lasă să fac toate ce 121 de alte update-uri, fără probleme.

Mă întreb (retoric, evident!) ce s-ar fi întâmplat dacă nu-mi trecea prin cap să intru în „safe mode”? ... nu de alta da' m-am uitat pe net să văd alții cum au scos-o la lumină și răspunsul e simplu: n-au scos-o!

Așa, am pierdut doar o oră, în loc de două. Thank you, Bill Gates, for graciously wasting my time!

Variațiuni pe aceeași temă din opera cu același nume:

Bateriile de laptop

Multă lume se miră că după circa un an de utilizare a unui laptop, bateria acestuia începe să dea semne de oboseală: fie işi...

Windoze update error

Am avut o mică surpriză-surpriză astăzi, după instalarea "pe curat" a unui XP SP2 cu upgrade online la SP3! După terminarea instalării SP3, toate...