Recuperare cod licență

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Poa' să ningă, poa' să plouă, ți-ai luat jucărie nouă! Unde mai pui că jucăria are windows-ul preinstalat, trebuie doar sa dai 1001 clickuri pe Yes, Accept și alte întrebări prostești si ... voila! poți să te dai pe feisbuc.

Noa, acuma io nu vreau șă-ți stric cheful, da ai face bine să pui eticheta aia cu licența de windows undeva unde s-o poți găsi după cei 2 ani jumate în care jucaria ta ce-a nouă abia o să mai sufle; când o să vrei să reinstalezi un windoze, sau să-l pui pe un SSD nou (ăsta e un fel de harddisk, bro ... cum? nici ăla nu știi ce e? e locul unde stau claie peste grămadă pozele de la mare, cv-ul ce nu l-ai mai pus pe net, pdf-urile de la anaf și ce alte prostii mai ai tu pe computer).

Sau, poate nu ți-a dat nimeni nici o etichetă cu vreun cod de licență, dar tu știi sigur că atunci când ai luat jucăria a venit cu tot cu windows, nu l-ai dus tu la „un băiat care se pricepe la de-astea” ...

Oricum ar fi, e un lucru bun să afli care e codul licenței tale de windows și să-l notezi undeva unde să-l poți și găsi la o adică.

E simplu, copiază comanda aia ciudată de mai sus, apoi click pe Start, tastează „cmd” si apoi click pe „Run as administrator” (vezi poza din vârf).

Se va deschide o ferestruică neagră, dă click dreapta la mouse (am zis click dreapta, bro!) si textul ăla imposibil va apărea in ferestrica neagră. Dă-i un enter și ... puf! codul de licență al windows-ului va apărea ca prin minune. Notează-l!

Variațiuni pe aceeași temă din opera cu același nume:

Bill, you're wasting my time!

Poveste de groază cu XP Service Pack 3! Am trecut până acum de N ori prin SP3 update la XP (Pro și Home) și...

Teoria prezervativului (1)

„Am un antivirus grozav, ultima versiune, actualizat la zi şi cu toate astea, am furat-o! îmi mișună mai mulţi cai troieni prin calculator decât...