Pa și pu, Facebook for Android!

Nu sunt un mare fan Facebook. Îl folosesc mai ales pentru a ţine legătura cu familia şi prietenii de departe şi (ca bonus) să-mi spună cand e ziua de naştere a unuia sau altuia, că eu uit magistral.

De amorul artei, mi-am pus pe micul meu smartphone (un HTC Wildfire) şi versiunea pentru Android a lui Facebook, mai mult din curiozitate. Cu timpul, a devenit o mică obişnuinţă ca în câte-o dimineaţă la cafea, să arunc o privire pe Facebook App în telefon, ca să nu mai pornesc laptopul.

Ei bine, au trecut câteva update-uri (nu le-am numărat, dar n-au fost multe) şi FB App a început să meargă din ce în ce mai greu. Acum a stat! cam ca fulgul din „Iarna pe uliţă”.

De ce? pentru că am avut nesăbuinţa să fac un ultim update sâmbătă, în ciuda faptului că am citit o tonă de review-uri negative. Bineinţeles, mi-am zis că doar n-o sa mi se întâmple tocmai mie să nu-mi meargă, dar uite că strigătele de disperare sau supărare ale (L)user-ilor au fost îndreptăţite: noua versiune a Facebook for Android e un fiasco total.

I-a luat o veşnicie să-mi afişeze chestiile „most recent” iar la capitolul „notification” aruncă discret un mesaj „500 Internal server error”. Practic, nimic din ce mă interesa pe mine la Facebook nu merge cum trebuie, aşa că din punctul meu de vedere ar putea chiar să se numească Shitbook!

Dacă asta ar fi fost tot, cred că nu mă ofticam deloc, pur şi simplu nu l-aş mai fi folosit până la următorul update şi cu asta basta, că doar (cum am zis) nu sunt FB addicted.

Dar din întâmplare, am aruncat un ochi pe serviciile active de pe telefon imediat după ce i-am dat un „force close” lui FB şi ... stupoare! A apărut un proce nou „com.facebook.katana” care are în permanenţă grijă să fie activ un UploadManager, sustrăgând discret vreo 15Mb din memoria totală (şi aşa nu foarte mare) a telefonului. Colac peste pupăză, aplicaţia asta nici nu poate fi mutată pe SDcard!

Exact ăsta a fost momentul la care m-am enervat! Uninstall şi pace bună, chiar nu mă mai intereseaza nici un fel de variante ulterioare. Şi ştiţi de ce? pentru că oricum, HTC mi-a bagat pe gât FriendStream (un servicu care e activ orice ai face, nu scapi de el decât dacă root-ezi telefonul), care este un fel de Facebook for HTC Sense şi care face la modul minimal chiar tot ce vreau eu de la FB.

Ş-am încălecat pe-o şa şi l-am dat naibii pe Facebook aşa!

20.09.2011

Viki

Salut!
Mă bucur să fiu prima persoană care-şi scrie părerile (avînd prerogativul vîrstei!), chiar dacă nu utilizez acele site-uri "de socializare".
Te admir în mod sincer, deosebit, nu doar pentru cunoştinţele din I.T., altruismul cu care dai informaţii deosebit de utile, pentru care, din nou, îţi mulţumesc, ci, şi pentru talentul literar deosebit pe care-l ai, prin modul direct de a nara, de parcă eşti prezent fizic, siropos, uşor satiric, etc., etc., etc.... (pui tu restul, doar pozitiv, evident!)
Dacă, nu ai scris şi publicat pînă acum proză, poezie, păcat.
Dacă, vei începe să scrii, vei avea adevărate "best seller"-uri.
Succes deplin, numai bine!!!!!!!!!!
(P.S. Ştiu să scriu după "noua ortografie", dar, nu o voi folosi niciodată.)

21.09.2011

Nicu Alecu

Inca o data, multumesc pentru aprecieri, Viki!
E foarte placut cand cineva apreciaza un efort pe care il depui (aproape) dezinteresat. Cat despre carierea scriitoriceasca ... hmm! mi s-a mai spus, chiar am in plan sa tatonez acest teren.
Ca sa vezi cum se potrivesc lucrurile, cateodata singurul lucru de care mai ai nevoie ca sa incepi o treaba este sa vina cineva si sa-ti spuna: "da-i drumu', baiete, ce mai astepti?".
Multumesc pentru imbold, a picat la fix din toate punctele de vedere.
Iar in ce priveste ortografia dupa noile reguli ale adormitei Academii Romane, ei bine, mie imi place sa ma mandresc cu respectarea lor. Acum aproape 30 de ani am avut o profesoara de romana mai catolica decat Papa, dar careia nici in zi de azi nu stiu cum sa-i multumesc pentru cerbicia cu care a bagat limba romana in capul meu.
De exemplu, ma straduiesc sa folosec diacriticele peste tot, dar ... azi mi-a fost lene! Oricum, m-as bucura sa te regasesc pintre cititorii mei curenti, poti sa te abonezi la articolele din site si te voi anunta cand voi incepe sa scriu si pe alte subiecte.
Inca o data, mii de multumiri pentru incurajarea calda!

21.09.2011

Viki

Salut, Nicu!
Mă bucur atît pentru faptul că intuiţia mea a funcţionat (ca-ntotdeauna), cît şi pentru că ai mai primit şi de la alte persoane imboldul. Păi, atunci, "dă-i drumu', băiete, ce mai aştepţi?!" Îţi voi solicita un autograf!
Vînt la pupă, succes deplin şi, încredere deplină în talentul tău literar!!!
În ce priveşte abonarea, mulţumesc pentru invitaţie, voi urmări articolele tale cu deosebită plăcere, avînd, deja, încorporată adresa ta.